Rayhi krijgt zijn zin en verlaat Sparta voor lucratief avontuur

1 oktober 2020, 09:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Rayhi vervolgt zijn loopbaan in Saoedi-Arabië. Sparta Rotterdam heeft met Al Batin overeenstemming bereikt over de transfer van de 26-jarige aanvaller. Hij neemt donderdag afscheid van zijn teamgenoten en stapt vervolgens op het vliegtuig naar het Midden-Oosten om zijn transfer helemaal af te ronden.

Rayhi was al enige tijd persoonlijk rond met Al Batin en wilde dolgraag de overstap maken naar de Saoedische club. Toen de deal begin deze week nog niet beklonken was, werd de aanvaller na een gesprek met trainer Henk Fraser naar huis gestuurd. Rayhi vreesde even dat zijn dromen in duigen zouden vallen. Bij Al Batin kan hij zich namelijk financieel onafhankelijk spelen.

De deal is nu alsnog rondgekomen. "In de zomer van 2018 was Rayhi een van de eerste spelers die na de degradatie tekende bij Sparta, waarna hij een belangrijke rol speelde bij de promotie. In januari verlengde Rayhi zijn aflopende contract nog met twee seizoenen. Destijds al was er buitenlandse interesse en maakte hij zijn ambitie bekend om een keer die stap te maken", legt Henk van Stee uit hoe de transfer totstandkwam.

Verrast door het vertrek van Rayhi is hij niet. "Wij gunnen hem zijn transfer, maar zijn toen al een afkoopsom overeengekomen. Die afspraak stond en wij laten een speler als Rayhi niet vertrekken zonder onze vooraf afgesproken transfersom en een garantie dat de transfer ook betaald wordt. Dat zal iedereen begrijpen, inclusief Mohamed Rayhi en zijn zaakwaarnemers Ali Elkhattabi en Youssef El Akchaoui. Nu dit allemaal geregeld is kunnen wij niets anders dan Mohamed te bedanken voor zijn inzet voor Sparta en hem heel veel voorspoed te wensen bij zijn nieuwe club."

Rayhi zelf kijkt met plezier terug op zijn Sparta-periode. "Ik heb 2,5 jaar bij een hele mooie club gespeeld, maar zoals ik ook al in mijn interviews heb aangegeven is dit een stap in mijn carrière die ik niet kan weigeren. Ik ben dan ook blij dat de clubs er toch uit zijn gekomen en ik deze stap kan maken. Ik wens Sparta, mijn teamgenoten en alle trouwe supporters heel veel succes toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen