Bayern morst, Leverkusen wint en Weghorst is het goudhaantje

21 november 2020, 19:04

Bayern München heeft dure punten verspeeld in de Bundesliga. De regerend landskampioen, bekerwinnaar en Champions League-houder verslikte zich in eigen huis in Werder Bremen (1-1). Naaste belager Bayer Leverkusen verspeelde bijna onnodig ook punten, maar won in extremis alsnog. Wout Weghorst kende ook een mooie middag, want hij scoorde namens VFL Wolfsburg tegen het dolende Schalke 04.

Bayern München – Werder Bremen: 1-1

Normaliter een makkie voor Bayern, maar de Duitse grootmacht keek lang tegen een achterstand aan tegen de club die vorig seizoen bijna degradeerde. Pal voor rust maakte Maximilian Eggestein de openingstreffer. Ondanks enkele grote kansen van Bayern hield Werder lang stand, totdat Kingsley Coman de gelijkmaker produceerde. Verder kwam de regerend landskampioen ondanks legio mogelijkheden niet. 

Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen: 1-2

De naaste belager van Bayern was Bayer Leverkusen. Dat kon dus uitstekende zaken doen bij een overwinnen. Dankzij een knappe treffer van de razendsnelle Leon Bailey leidde de ploeg van Peter Bosz voor rust dikverdiend. Een ongelukkig moment van doelman Lukás Hradeckey zorgde er echter voor dat de promovendus – met Mike van der Hoorn als basiskracht -  zonder een echte kans te creëren toch bijna een punt wist te pakken. Voor Bosz en zijn keeper waren de druiven zuur, zo leek het. In de slotminuten maakte Aleksandar Dragovic alsnog de verdiende winnende goal Daley Sinkgraven had een basisplaats bij Leverkusen, dat slechts een punt achter Bayern München staat.

Schalke 04 – VFL Wolfsburg: 0-2

Wout Weghorst was bij Wolfsburg de grote man. Al na drie minuten maakte hij de 0-1 in duel met het kwakkelende Schalke, dat nog altijd wacht op de eerste driepunter. Die kwam er wederom niet, want na een kwart wedstrijd besliste Xaver Schlager het treffen in Gelsenkirchen. Schalke staat voorlaatste, Wolfsburg stijgt naar de vijfde plaats.

Overige uitslagen:

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg: 1-1

1899 Hoffenheim – VFB Stuttgart: 3-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen