De Graafschap wint topper, periodetitel naar SC Cambuur

11 november 2020, 20:36

De Graafschap heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de Eerste Divisie. Op eigen terrein boekte het team van trainer Mike Snoei een 1-0 zege op directe concurrent NAC Breda. Het was niet genoeg voor de eerste periodetitel, die op doelsaldo naar SC Cambuur ging.

De topper tussen De Graafschap en NAC Breda zou eigenlijk een maand geleden worden gespeeld. Door een corona-uitbraak bij de Bredase club werd de wedstrijd uitgesteld. De vele coronagevallen hadden een flinke impact op de resultaten van NAC. Na een periode van quarantaine verloor het team van trainer Maurice Steijn met een gehavend team  achtereenvolgens van SC Cambuur, Almere City, Go Ahead Eagles (beker) en NEC. Voor de corona-uitbraak had NAC nog geen punt laten liggen.

NAC Breda boekte afgelopen vrijdag tegen MVV (1-4 winst) eindelijk weer een succesje, maar wist dat woensdagavond op De Vijverberg geen goed vervolg te geven. De Graafschap bleek simpelweg een maatje te groot voor de bezoekers. De thuisploeg maakte vlak voor rust na al enkele grote kansen te hebben gehad de 1-0. Uit een fraaie aanval via Julian Lelieveld (pass), Ralf Seuntjens (overstapje) en Johnatan Opoku (klaarleggen) scoorde Mohamed Hamdaoui.

Na rust bleek NAC Breda niet bij machte om het De Graafschap écht moeilijk te maken. De thuisploeg verzuimde echter de wedstrijd te beslissen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. De Graafschap bezet na de zege de tweede plaats in de Eerste Divisie met twee punten minder dan Almere City. NAC Breda staat met zes punten minder dan de koploper vijfde.

SC Cambuur is door de uitslag in Doetinchem de winnaar van de eerste periodetitel. Die was alleen nog naar De Graafschap gegaan als De Superboeren met 18-0 of meer hadden gewonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen