Ten Hag verwacht dat coronatests Ajax-spelers negatief uitvallen

6 november 2020, 14:42

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht alle spelers, behalve de geblesseerde Mohammed Kudus, gewoon inzetbaar te hebben komend weekend tegen FC Utrecht. Hoewel de uitslagen van de coronatesten nog moeten komen, rekent de oefenmeester op goede uitslagen bij zijn spelers, ondanks de beladen afgelopen week. "Zeer waarschijnlijk waren de testresultaten van de UEFA niet juist", zei Ten Hag.

Dat deed hij tijdens de persconferentie van Ajax. Met zekerheid kon Ten Hag dat niet zeggen. "Maar zeer waarschijnlijk wel, ja. Door het laboratorium dat de UEFA heeft ingehuurd", verduidelijkte Ten Hag, die verder tevreden is over de fitheid van zijn selectie. "De spelers zijn niet moe. Het elftal is fris en heeft vanmorgen uitstekend getraind. Het elftal maakt is een gretige indruk."

Met FC Utrecht wacht een traditioneel lastige tegenstander en bovendien onvoorspelbaar, helemaal omdat René Hake net is aangesteld. "Ik heb hem ooit als trainer gehaald naar FC Twente. We hebben een aantal jaren heel goed samengewerkt. Of hij FC Utrecht zou kunnen trainen? Dat denk ik wel, ja. Hij heeft op verschillende niveaus getraind en heeft de kennis en vaardigheden om een hele goede hoofdtrainer te zijn."

Ten Hag verwacht daarom een iets anders FC Utrecht, ondanks dat hij niet te veel waarde wilde hechten aan wie daar aan het roer staat. "Wij moeten dicteren en wij moeten uitgaan van onszelf", zei de coach, die ondanks de midweekse zege niet tevreden was met het spel tegen FC Midtjylland. "Het was onze minste wedstrijd. Voor onze ontwikkeling was het wél mooi om te zien dat we ons met Liverpool en Atalanta Bergamo konden meten. Dat geeft ons een positief."

Lees ookDefinitieve selectie Oranje: Klaassen terug

{image[343383][right-half][]}Klaassen in Oranje: "Logische keuze"

Verder werd de oefenmeester gevraagd naar het oproepen van Davy Klaassen, die terug is in Oranje. "Een logische keuze. Hij is twee jaar buiten beeld geweest en nu vier weken terug bij Ajax, dat gaat erg snel. Maar ik vind het geweldig, het stimuleert hem alleen maar. Hij heeft zich bij Everton en Werder Bremen ontwikkeld. Daar profteren wij ook van."

Over Quincy Promes was de coach ook eerlijk: de concurrentie doet het vooralsnog beter. "En concurrent hebben we veel nodig dit seizoen om succes te zijn." Verder gaf hij desgevraagd aan dat Edson Álvarez ook een serieuze optie voor de plekken centraal achterin. Dat Perr Schuurs werd gewisseld, was ook deels uit voorzorg. De centrale verdediger is komend weekend echter weer gewoon inzetbaar voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen