Weinig spektakel, maar eenvoudige zege voor Ajax in Utrecht

8 november 2020, 14:13   Bijgewerkt: 8 november 2020, 14:36

Ajax heeft zondagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht met redelijke eenvoud naar zich toe weten te trekken. Na een moeizaam eerste uur, waarin Utrecht de Amsterdammers het voetballen grotendeels wist te beletten, maakte Dusan Tadic het verschil. De aanvoerder leide de 0-1 van Davy Klaassen in met een wonderschone voor-assist, waarna hij vanaf elf meter zelf de wedstrijd in het slot gooide. Op slag van het eindsignaal pakte ook Quincy Promes nog zijn treffer mee (0-3).

De thuiswedstrijd tegen Ajax, normaal gesproken toch de wedstrijd van het jaar, kende voor FC Utrecht een zeer chaotische aanloop. Hoofdtrainer John van den Brom vertrok als een dief in de nacht naar Racing Genk, waardoor Jong FC Utrecht-trainer René Hake de schone taak kreeg een resultaat te behalen tegen koploper Ajax. De Amsterdammers kwamen op hun beurt uit een Europese week, waarin ondanks Corona-gerelateerde logistieke problemen de eerste Champions League-overwinning van het seizoen kon worden behaald.

Die teleurstelling werd nog flink vergroot doordat Antony grijpend naar zijn hamstring van het veld strompelde. HIj werd afgelost door David Neres, maar de wissel der Brazilianen bracht Ajax niet direct de ommekeer waar het naar zocht. Vanzelfsprekend ging Utrecht door op de weg die het voor rust al had ingeslagen, waardoor de Amsterdammers eigenlijk totaal geen ruimte kregen om te voetballen. Nicolas Tagliafico kreeg met een schot van zo'n zestien meter nog wel een mogelijkheid om de ban te breken, maar plaatste de bal net wat te hoog.

Toen Utrecht na een uur voetballen via Gyrano Kerk dé kans op een voorsprong had laten liggen schakelde Ajax dan toch een tandje bij. Dat begon bij Tadic, die een wonderschone diepe bal op Neres in huis had. De invaller had wat moeite met het controleren van de bal, maar toen hem dat was gelukt gaf hij voor op Zakaria Labyad die verlengde op de inlopende Klaassen. Het van Werder Bremen overgekomen jeugdproduct van de Amsterdammers liet zoals welk vaker sinds zijn terugkeer zien waarom Ten Hag hem er zo graag bij heeft en knalde onberispelijk raak: 0-1.

Het was direct de doodsteek voor het duel, want Utrecht was totaal niet bij machte om de verdedigende intenties waarmee het aan de wedstrijd was begonnen van zich aft e schudden. Het duel leek dan ook stilletjes richting het einde te kabbelen, maar vlak voor tijd deed invaller Promes nog een duit in het zakje: 0-3.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5; Django Warmerdam 6.5, Justin Hoogma 7 (80. Adrián Dalmau -), Tommy St. Jago 6, Mark van der Maarel 6.5; Simon Gustafson 7, Joris van Overeem 6 (72. Othman Boussaid -), Adam Maher 6.5; Eljero Elia 5.5 (67. Sander van de Streek 6), Mimoun Mahi 5 (72. Moussa Sylla -), Gyrano Kerk 5

Ajax: Andre Onana 7; Noussair Mazraoui 7 (86. Sean Klaiber -), Perr Schuurs 6.5, Daley Blind 7, Nicolas Tagliafico 6; Davy Klaassen 7.5, Ryan Gravenberch 7; Antony 6 (46. David Neres 6.5), Zakaria Labyad 5.5 (73. Quincy Promes -), Dusan Tadic 7.5; Lassina Traoré 6 (73. Edson Alvarez -).

Man of the Match: Dusan Tadic

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen