AZ-trainer Jansen: "Nog één keer knallen en jaar goed afsluiten"

25 december 2020, 16:48

FC Utrecht en AZ sluiten komende zondag (14.30 uur) het jaar af in de Eredivisie met een inhaalduel. Voor beide ploegen staat er behoorlijk wat op het spel. Waar de Domstedelingen met een driepunter de aansluiting vinden met de middenmoot, kan de ploeg van Pascal Jansen op vijf punten komen van Ajax. Zowel Rene Hake als Jansen is zich dan ook bewust van de belangen.

In gesprek met AZ TV blikt Jansen vooruit op het duel in Stadion Galgenwaard. Met zijn ploeg boekte hij woensdag nog een belangrijke zege op Vitesse (3-1), waardoor AZ weer zo goed als terug is in de top van de Eredivisie. "Daar ben ik heel blij mee. We waren goed in staat om het systeem van Vitesse te bestrijden en we hebben goede goals gemaakt. Daar ben ik heel trots op", zegt Jansen. "We willen nu nog één keer knallen en op die manier goed het jaar uit gaan." De trainer verwacht dat Timo Letschert, die woensdag nog geblesseerd uitviel, gewoon beschikbaar is. AZ kan daarentegen geen beroep doen op de al langer afwezige Dani de Wit, Jonas Svensson en Bruno Martins Indi.

Volgens FC Utrecht-trainer Hake mag het treffen met AZ best omschreven worden als een topduel. "Voor ons is het een uitdaging om te laten zien wat we kunnen en we hopen dat natuurlijk om te zetten in een resultaat", stelt Hake tegenover FC Utrecht TV. "Maar als je ziet hoe AZ zich momenteel weer naar boven werkt op de ranglijst, dan is dat knap. Ze hebben natuurlijk vrijwel dezelfde ploeg als vorig seizoen, dus in de top horen ze ook thuis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen