'Siem de Jong vrijdag gepresenteerd bij Heerenveen'

2 december 2020, 17:00   Bijgewerkt: 2 december 2020, 17:18
Foto: © ProShots

Siem de Jong wordt vrijdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van sc Heerenveen. Dat meldt althans supportersplatform FeanOnline. Eerder meldde Voetbal International al dat club en speler in gesprek waren, maar technisch manager Gerry Hamstra wilde dat nog niet bevestigen.

De Jong staat momenteel nog onder contract bij het Amerikaanse FC Cincinnati, waar Jaap Stam hoofdtrainer is. In november werd echter al bekend dat hij op 1 januari 2021, wanneer zijn contract afloopt, zal vertrekken bij de club. FeanOnline meldt dat De Jong in de winterstop zal aansluiten bij sc Heerenveen, wat eerder ook al bevestigd werd door Hamstra. "Je weet dat we met lijsten werken, waarop interessante namen staan. Maar wat we ook gaan doen: dat zou voor de winterstop zijn", zei hij een week geleden tegen Omrop Fryslân.

"Het is een grote naam in Nederland, dat is wel duidelijk. Hij is kampioen geworden met Ajax en heeft internationaal gespeeld", was alles wat Hamstra toen over De Jong kwijt wilde. Duidelijk was in ieder geval al dat de Friezen zich willen versterken. De club is ook nog altijd op zoek naar een reservedoelman achter Erwin Mulder. De Poolse Kamil Miazek - ooit spelend in de jeugdopleiding van Feyenoord - was al op proef, maar kon geen contract afdwingen. 

Voor zijn vertrek naar Cincinnati begin 2020 speelde De Jong voor Ajax (drie periodes), PSV , Newcastle United en Sydney FC. Ook kwam hij zes keer uit voor Oranje, waarin hij twee keer scoorde. 

Lees ook: Siem de Jong pas optie voor winter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen