Ajax slaat gat met PSV na belangrijke driepunter op bezoek bij AZ

31 januari 2021, 18:39   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 18:54

Ajax heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers profiteerden op bezoek bij AZ van het puntenverlies van Vitesse en PSV. Dankzij een 0-3 overwinning is het verschil met de achtervolger uit Eindhoven na twintig speelrondes al zeven punten. De Alkmaarders haken door de nederlaag af in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Pascal Jansen heeft een achterstand van dertien punten.

Ajax begon uitstekend in het AFAS Stadion en had AZ meteen in de tang. Het duurde dan ook niet lang tot de bezoekers voor het eerste gevaar zorgden. Rensch verscheen na een fraaie pass van Perr Schuurs voor de neus van Marco Bizot, die redde met zijn voeten. Na een klein kwartier spelen had de goalie geen antwoord op een inzet van Antony. Na een uitstekende aanval via Daley Blind, Davy Klaassen en Sébastien Haller krulde de Braziliaan de bal in de verre hoek: 0-1. Daarna hield Bizot, die zijn 150e wedstrijd voor AZ speelde, zijn ploeg op de been.

Hij bracht redding op een mooie kopbal van Klaassen en voorkwam een minuut later ook een zekere treffer van Álvarez. Vlak voor rust slaagde Tadic er eveneens niet in om de jubilaris te passeren. Aan de overkant had Albert Gudmundsson veel meer moeten betekenen voor AZ. Hij kreeg namelijk tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Op aangeven van Jesper Karlsson schoot hij van dichtbij op Andre Onana en even later bracht de Kameroener redding op een harde kopbal van de aanvaller uit IJsland.

Invaller David Neres dacht het duel tien minuten voor tijd op slot te gooien met een rake kopbal, maar die treffer werd afgekeurd omdat Haller buitenspel stond. Boadu had zijn ploeg weer terug in de wedstrijd kunnen helpen na een fout van Schuurs. Hij schoot de bal oog in oog met Onana in het zijnet. In extremis schoof Neres zichzelf alsnog op het scorebord. De Braziliaan bleef alleen voor Bizot kalm en strooide nog wat zout in de wonden van AZ: 0-3.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ: Marco Bizot 6; Yukinari Sugawara 6, Pantelis Hatzidiakos 6, Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 5.5; Fredrik Midtsjø 6, Calvin Stengs 6, Teun Koopmeiners 5.5; Jesper Karlsson 6 (77. Zakaria Aboukhlal -), Myron Boadu 6, Albert Gudmundsson 5 (64. Håkon Evjen 6).

Ajax: Andre Onana 7.5; Devyne Rensch 6.5 (63. Jurriën Timber 6.5), Perr Schuurs 6, Lisandro Martínez 6, Daley Blind 7; Edson Álvarez 6.5, Davy Klaassen 6.5 (89. Zakaria Labyad -), Ryan Gravenberch 6; Dusan Tadic 6.5, Sébastien Haller 6.5 (89. Brian Brobbey -), Antony 7 (75. David Neres -).

Man of the Match: Andre Onana

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen