Ajax treedt met Rensch, Martínez en Schuurs aan tegen AZ

31 januari 2021, 15:58   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 16:10

De opstelling van Ajax is op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van het gewonnen duel met Willem II van donderdag. In de basisploeg van de Amsterdammers is zondag tegen AZ plaats voor onder meer Devyne Rensch, Lisandro Martínez, Perr Schuurs en Dusan Tadic.

Bij Ajax zijn Mohammed Kudus, Nicolas Tagliafico en ook Noussair Mazraoui vanwege blessures niet inzetbaar. Lastig voor Erik ten Hag, die achterin heeft gekozen om Lisandro Martínez op te stellen als vervanger van Tagliafico. Op rechts wordt Mazraoui vervangen door Rensch. Ten Hag geeft de jongeling de voorkeur boven Sean Klaiber. In het hart van de verdediging krijgt Perr Schuurs de voorkeur boven Jurriën Timber.

Verder keert bij Ajax aanvoerder Dusan Tadic terug in het team. De captain begon tegen Willem II op de bank, maar kwam halverwege in het veld. Vandaag in Alkmaar is hij gewoon weer basiskracht. Quincy Promes zit op de bank, omdat Davy Klaassen door de intrede van Edson Álvarez weer de aanvallende middenvelder is. Mogelijk is het de laatste wedstrijd van Promes als Ajacied, nu zijn overgang naar Spartak Moskou dichterbij lijkt te komen. Ajax kan bij winst in Alkmaar de koppositie verstevigen.

Geen verrassingen aan de kant van AZ, waar trainer Pascal Jansen voor dezelfde elf namen kiest die vorige week Feyenoord versloegen (2-3). Dat betekent dat de Alkmaarders opnieuw met Calvin Stengs op het middenveld aantreden en Albert Gudmundsson vanaf de rechterkant zal komen. Myron Boadu staat opnieuw in de punt van de aanval. Hij maakte vorig jaar de winnende treffer in het thuisduel met Ajax. Bij AZ zit talent Jelle Duin voor het eerst in de basis.

Opstelling Ajax: Onana; Rensch, Schuurs, Blind, Martínez; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen