Gewenste nieuwe aanvaller Pratto zet handtekening bij Feyenoord

1 januari 2020, 17:07   Bijgewerkt: 1 januari 2020, 17:12

Op de eerste dag van het nieuwe jaar heeft Feyenoord direct toegeslagen op de transfermarkt. De komst van Lucas Pratto, wiens transfer al even in de lucht hing, is vrijdag definitief bezegeld. De 32-jarige Argentijnse spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van River Plate.

Technisch directeur Frank Arnesen wilde de aanval graag met een impuls voorzien, omdat het bij Feyenoord worstelen is in de spits. Nicolai Jørgensen kampt met een vormcrisis terwijl Robert Bozenik niet fit is. De aanvalslinie versterken met een nieuwe aanvaller was dan ook nodig, stelt Arnesen. "Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan. Iets dat zeer welkom is met het oog de aanstaande, belangrijke seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben. Goed voor Feyenoord dat we op deze manier onze selectie voor de rest van het seizoen nog hebben kunnen versterken."

Voor Pratto is het vermoedelijk zijn laatste kans om het in Europa te proberen. Dat deed hij eerder al in Italië bij Genoa, waar hij in veertien duels slechts een keer trefzeker was. Succesvoller was hij in zijn thuisland. Bij Vélez Sarsfield sloeg hij in 85 wedstrijden meer dan dertig keer toe. Bij die club kroonde hij zich twee jaar op rij tot speler van het jaar, een keer als topscorer en won hij diverse prijzen. In principe gaat het bij Feyenoord om een kale huurperiode. Over een optie tot koop wordt niets gemeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen