Jansen bedacht 'plannetje' om PSV-systeem te bestrijden

12 januari 2021, 14:27   Bijgewerkt: 12 januari 2021, 14:38

De spelersgroep van AZ hunkert naar de eerste topper van het seizoen, uit tegen PSV. "Ze willen zich meten met de besten", merkte trainer Pascal Jansen. In aanloop naar de topper, die woensdagavond om 18.45 uur gespeeld wordt, bedacht de coach een 'plannetje' om het 4-2-2-2-systeem van Roger Schmidt te bestrijden.

Jansen zag PSV het zondag opnemen tegen Ajax in een vermakelijke eerste topwedstrijd van het seizoen (2-2). "Als wij goed zijn, kunnen we qua intensiteit sowieso op hetzelfde niveau spelen", stelde hij. "Als liefhebber werd ik erg enthousiast van deze wedstrijd en ook als trainer was het erg interessant om te zien."

Daarbij keek hij onder meer naar het systeem van Schmidt. "Het is een manier die in Nederland nog niet heel veel is voorgekomen. Het syteem dwingt iedere tegenstander tot wat aanpassingen, vanwege het vierkant dat ze hebben op het middenveld. We hebben er een plannetje voor gemaakt. Morgen zullen jullie wel zien wat het is geworden", citeerde Voetbal International

Jansen kan tegen PSV weer beschikken over Jordy Clasie, die terugkeert van een blessure. Daar staat tegenover dat Ron Vlaar er niet bij is. De verdediger, die door blessureleed nog geen minuut speelde in de Eredivisie dit seizoen, raakte maandag op de training opnieuw geblesseerd. Ook Dani de Wit en Jonas Svensson zijn er door blessures nog altijd niet bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen