DFB betreurt vertrek Löw: "Beste coach ter wereld"

9 maart 2021, 11:28

DFB-prominenten Fritz Keller en Olivier Bierhoff geven aan te balen van het vertrek van Joachim Löw, met wie de bond talloze successen beleefde. De Duitse trainer heeft zelf besloten na het komende EK op te stappen, nadat hij vijftien jaar geleden werd aangesteld als bondscoach.

Keller toont begrip voor het besluit van Löw. "De DFB weet wat het heeft aan Jogi, hij is een van de beste coaches ter wereld. Löw heeft het Duitse voetbal in de loop der jaren als geen ander gevormd en heeft geholpen de hoogste internationale reputatie te verwerven - niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties, maar ook vanwege zijn empathie en menselijkheid. Hij heeft ons hiermee ruim de tijd om op zoek te gaan naar een opvolger.

Lees ook: Löw neemt na EK afscheid van Die Mannschaft

Ook Oliver Bierhoff, Directeur Nationale Teams, is vol lof over de vertrekkende coach. "Onder Jogi stond het nationale team opnieuw voor het plezier van spelen en aantrekkelijk aanvallend voetbal. Dit team en zijn spelers hebben zich ongelooflijk met hem ontwikkeld. Ik betreur het dat onze professionele paden na de EURO zullen scheiden. We zullen een groot gemeenschappelijk doel blijven hebben in de zomer", doelt Bierhoff op het naderende EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen