Moukoko grootste blikvanger bij Jong Oranje-opponent Duitsland

15 maart 2021, 14:43   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 14:48

Ook de Duitsland Onder-21-selectie voor het aanstaande EK is bekend. Eén van de meest spraakmakende namen op het formulier is die van Youssouffa Moukoko, de spits die dit seizoen zijn doorbraak aan het maken is bij het eerste van Borussia Dortmund. Ook Ridle Baku, die eerder al voor het volwassene Duitse elftal uitkwam, staat op de lijst.

Moukoko zit momenteel nog vaak op de bank voor Haaland, maar in het Ruhrgebied weten ze al dat hij een grote toekomst voor zich heeft bij Borussia Dortmund. De pas zestienjarige aanvaller speelde nog niet eerder voor Jong Duitsland, maar mag zich dus wel gaan bewijzen. Wat bij de Duitse jongelingen opvalt, is dat veel van de namen op het lijstje al aardig wat ervaring hebben opgedaan bij hun clubs. Ismaila Jakobs is dit jaar één van de vaste krachten geworden op de linkerflank bij FC Köln, Amos Pieper is dit seizoen het hart van de verdediging bij Arminia Bielefeld en Ridle Baku maakte dit seizoen zijn doorbraak bij Wolfsburg en staat al bekend als één van de grootste talenten van Duitsland.

Opvallend is dat Jamal Musiala geen deel uitmaakt van de selectie. De middenvelder speelde eerder al mee met de Engelse onder-21 ploeg tijdens een kwalificatiewedstrijd en mag daardoor niet meedoen met de Duitsers tijdens dit toernooi. Ook bij de Engelsen zal de naam ontbreken aangezien hij recent bekend heeft gemaakt dat hij voor Duitsland gaat spelen. De kans is wel aannemelijk dat Joachim Löw hem binnenkort meeneemt in zijn plannen.

Duitsland speelt op het EK tegen Nederland, Roemenië en Hongarije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen