Schmidt vindt dat Groningen een aparte manier van spelen heeft

24 april 2021, 22:59

Het was zeker geen gemakkelijke avond voor PSV, maar door de nipte 1-0 zege op FC Groningen kan het zondag in alle rust naar de topper tussen Ajax en AZ kijken. Trainer Roger Schmidt liet tegenover de camera van ESPN weten dat hij het een moeilijke wedstrijd vond en legde ook uit waardoor dat kwam.

''Het probleem was dat we niet veel eerder dat eerste doelpunt maakten. We hadden echt wel goede kansen in de eerste helft. Het was niet makkelijk vandaag en dat komt doordat Groningen aparte manier van voetbal speelt'', aldus de Duitse oefenmeester.

''Elke bal wordt over zeventig meter lang getrapt en dan gaan ze voor de tweede bal. Het is niet makkelijk om daar tegen te spelen, je moet al die lange ballen winnen. Desalniettemin hebben we een hoop gecreëerd.'' Daarmee doelt hij ook op de drie afgekeurde doelpunten. Twee keer gooide de VAR namelijk roet in het eten en andermaal was de assistent-scheidsrechter spelbreker.

''Ja we hebben vier keer gescoord, maar er telde er helaas maar één. We zijn geconcentreerd gebleven en kregen een hoop kansen om de wedstrijd te beslissen. Als dat dan niet lukt dan moet je hem over de streep trekken.'' PSV staat momenteel drie punten voor op nummer drie AZ en heeft een beter doelsaldo. De tweede plek is goed voor voorronde Champions League.