Waarom Feyenoord, PSV en AZ blij zijn met bekerwinst Ajax

18 april 2021, 21:52

Ajax heeft zich zondagavond gekroond tot de bekerwinnaar van het seizoen 2020/2021. Normaliter niet iets waar men in Rotterdam, Eindhoven of Alkmaar voor aan het juichen raakt, toch is er ditmaal wel een reden waarom het bij de concurrentie als goed nieuws kan worden beschouwd.

Dat heeft alles te maken met de verdeling van de Europese tickets. De winnaar van de KNVB Beker verdient namelijk een rechtstreeks ticket voor de play-offs van de Europa League, een late(re) voorronde van het Europese toernooi. Omdat Ajax hard op weg is naar de landstitel en dus een ticket voor de groepsfase van de Champions League krijgt, schuift het ticket door naar de nummer drie. 

Daardoor schuiven de andere Europese tickets ook door: de nummer vier van de Eredivisie plaatst zich daardoor voor de derde voorronde van de nieuwe Conference League, die vanaf volgend seizoen start. Normaliter was dat een ticket voor een latere voorronde geweest. En het deelnamebewijs voor de tweede voorronde van de Conference League gaat naar de winnaar van de play-offs, waarvoor na het reguliere Eredivisie-seizoen gespeeld wordt door de nummers vijf tot en met acht. 

Als Vitesse de beker had gewonnen, dan was de nummer kansloos voor Europa League-voetbal, want die had dan een ticket voor de voorronde van de Conference League gekregen. Het ticket voor de derde voorronde van de Europa Conference League gaat naar de nummer vier en de winnaar vna de play-offs gaat naar tweede kwalificatieronde van de nieuwe Conference League.

Kampioen: Champions League-ticket

Plek twee: voorronde twee of drie van de Champions League (bij EL-winst Manchester United United)

Plek drie: play-offs Europa League

Plek vier: voorronde drie Conference League

Plek vijf t/m acht: play-offs om voorronde twee Conference League

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen