Volledige speelronde in de Eredivisie, wat doet Real Madrid?

13 mei 2021, 09:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 13 mei.

Wedstrijden

ADO Den Haag - Willem II (14.30 uur)

Op lang niet alle Eredivisie-velden zijn de belangen groot, maar wel bij ADO Den Haag tegen Willem II. Sterker nog: er is sprake van een gigantische kraker in de kelder van de competitie. Hekkensluiter ADO is net op tijd wakker geworden en won twee duels op rij, waardoor de hoop op nog een seizoen in de Eredivisie is toegenomen. Om nog kans te maken, moet er vandaag hoe dan ook gewonnen worden. Willem II staat op de veilige vijftiende plaats, maar heeft slechts een puntje meer dan FC Emmen en heeft dan ook nog echt punt(en) nodig om er in te blijven. Bijzonder spannend, dus.

Heracles Almelo - Feyenoord (14.30 uur)

Het is een understatement dat Feyenoord niet in de beste vorm steekt. De Rotterdammers verloren afgelopen weekend kansloos met 0-3 van Ajax en dat was eigenlijk al de derde domper op rij, na het verlies tegen ADO Den Haag en de remise tegen Vitesse. Feyenoord staat nu vijfde en heeft vijf punten minder dan Vitesse, waardoor het heel lastig gaat worden om die plek nog te grijpen. Voor de Rotterdammers staat het duel van vandaag dan ook vooral in het teken van eerherstel. Voor Heracles, dat negende staat, zijn er ook nog belangen in het kader van de play-offs.

Granada - Real Madrid (22.00 uur)

In de spannende titelstrijd in La Liga kan Real Madrid zich donderdag geen misstap veroorloven. Omdat Barcelona dat wel deed en bleef steken op een remise tegen Levante en Atlético Madrid woensdag wel won van Real Sociedad, is het woord nu weer aan Real. De achterstand op de stadsgenoot bedraagt vijf punten. Wil Real nog een kans maken, dan moeten er vandaag drie punten gepakt worden tegen de nummer tien van de ranglijst. Afgelopen weekend bleef Real overigens steken op een remise tegen Sevilla. Granada won onlangs overigens ook bij FC Barcelona en weet dus wel wat het is om te stunten.

Voetbal op tv

14.30 uur: Heracles - Feyenoord, ESPN 3, live verslag van het Eredivisie-duel

14.30 uur: ADO Den Haag - Willem II, ESPN 6, live verslag van het Eredivisie-duel

14.30 uur: Ajax - VVV-Venlo, ESPN 2, live verslag van het Eredivisie-duel

14.30 uur: PSV - PEC Zwolle, ESPN 4, live verslag van het Eredivisie-duel

14.30 uur: FC Groningen - AZ, ESPN 5, live verslag van het Eredivisie-duel

19.00 uur: Aston Villa - Everton, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.15 uur: Manchester United - Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

22.00 uur: Granada - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen