Wordt Ajax het Nederlandse Bayern? "Do or die voor PSV"

2 mei 2021, 08:59   Bijgewerkt: 2 mei 2021, 09:07

Ajax gaat zich zondagmiddag hoogstwaarschijnlijk voor de 35ste keer in de clubgeschiedenis kronen tot landskampioen. De Amsterdammers veroverden eerder al de beker en pakken daarmee voor het tweede (normale) seizoen op rij de dubbel. Langzaam ontstaat de vrees dat Ajax het Bayern München van Nederland gaat worden.

In gesprek met NU.nl deelt sportmarketeer Chris Woerts die vrees. "Ajax is een club met diepe zakken geworden. En dat allemaal omdat ze drie jaar geleden de strategie hebben omgegooid." Ajax kon het zich permitteren om risico's te nemen op de markt. Ajax durfde die zomer meer financiële risico's te nemen. "En dat pakte goed uit", zag Woerts. "Daley Blind kwam. Dusan Tadic ook. En waarom? Omdat Ajax het salarisplafond omhoog gooide. Daardoor konden ze dit seizoen ook weer Sébastien Haller naar Amsterdam halen. En uiteindelijk levert dat alleen maar meer geld op."

De kans bestaat dat Ajax de komende jaren financieel steeds meer afstand gaat nemen. "Met Champions League-plaatsing pakt Ajax gegarandeerd 40 miljoen euro. En met de nieuwe opzet, vanaf 2024, wordt dat 70, 80 miljoen euro. Natuurlijk zijn ze daar bezorgd over in Eindhoven. PSV moet nu een brug slaan, anders komt Ajax op eenzame hoogte. Het is do or die voor PSV."

Ajax veroverde twee jaar geleden de landstitel en KNVB beker en doet dat dit seizoen dunnetjes over. Een punt tegen FC Emmen volstaat zondagmiddag om de 35ste landstitel aan de eregalerij toe te voegen. Bovendien boekte Ajax ook Europees succes: twee jaar geleden bereikten de Amsterdammers de halve finale van de Champions League, dit jaar was de kwartfinale van de Europa League het eindstation.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen