Engeland bijt zich stuk op Schotland in intense Battle of Britain

18 juni 2021, 22:54

Een veelbelovend affiche dat het kijken meer dan waard was, dat is een treffende omschrijving van het duel tussen Engeland en Schotland. In de eerste helft hielpen beide landen een kans op de openingstreffer om zeep, waarna de tweede helft bol stond van de strijd en passie, met name van Schotse kant. Gescoord werd er niet (0-0) en daardoor komt de beslissing in Groep D op de laatste speeldag.

Er zijn van die wedstrijden waarbij het écht ontzettend zonde is dat het stadion niet volgepakt zit. The Battle of Britain, hét duel tussen Engeland en Schotland, is daar een treffend voorbeeld van. In 1996 was het de laatste keer dat deze twee landen tegenover elkaar stonden op een Europese eindronde. 25 jaar later is Wembley het decor van deze beladen burenruzie. Daar kwam nog eens bij dat de belangen groot waren; Engeland was bij een overwinning zeker van een plek in de achtste finale, terwijl Schotland, na de 0-2 nederlaag tegen Tsjechië, nog altijd op jacht is naar de eerste punten.

Een 0-0 ruststand zal enkel bij Schotland tot vrolijkheid gestemd hebben. De Schotten hadden immers nog altijd perspectief op een resultaat tegen het kwalitatief betere Engeland. Het moest direct na rust wel direct in de verdedigende stellingen toen Phil Foden en oud-Vitessenaar Mason Mount bijna succes hadden. De Schotten hielden het hoofd koel en voetbalden brutaal mee. Ze maakten het Engeland dan ook knap lastig en hadden via Dykes op voorsprong kunnen komen op Wembley. De aanvaller zag dat Reese James zijn inzet van de lijn haalde.

Zo pakt Schotland het eerste punt van dit EK en ligt de weg naar de knockout-fase nog altijd open voor de ploeg van Steve Clarke. Voor Engeland zijn de druiven zuur, want het heeft zich nog niet geplaatst voor de achtste finales. Dat betekent dat het laatste groepsduel beslissend gaat zijn. Daarin neemt Engeland het op tegen Tsjechië, terwijl Schotland de degens kruist met Kroatië.

Man of the Match: Lyndon Dykes

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen