Telegraaf sluit juridische strijd tussen Ajax en Feyenoord niet uit

23 juni 2021, 07:47
Foto: © ProShots

De strijd om de handtekening van Steven Berghuis is begonnen. De Telegraaf schreef dinsdag dat Ajax zich officeel heeft gemeld bij Feyenooord voor de 29-jarige aanvaller. Diezelfde krant sluit een dag later een juridische strijd tussen de aarstrivalen niet uit. Dat heeft allemaal te maken met de vermeende gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro die in het contract van Berghuis staat.

Ajax is in de veronderstelling dat Berghuis voor vier miljoen euro is op te halen bij Feyenoord. Volgens De Telegraaf is twee jaar geleden, toen de aanvaller zijn contract in Rotterdam verlengde, een overeenkomst gesloten over een minimale opbrengst. Dat houdt in de praktijk in dat Berghuis en Feyenoord samen de markt verkennen zodat de speler voor een hogere transfersom kan worden verkocht. Het bedrag boven de minimale opbrengst wordt gedeeld tussen club en speler en in de regel blijft het minimum-bedrag geheim.

Het is opmerkelijk te noemen dat Feyenoord de voorbije maanden geen commentaar heeft gegeven op het bedrag van vier miljoen euro waarover vaak gerept wordt. Het dagblad vraagt zich derhalve af of de transfer tot een juridische strijd zal leiden. Feyenoord is van mening dat Berghuis vele miljoenen waard is. Voorlopig houden de partijen de kaken stijf op elkaar. Zo heeft de speler zelf zich nog niet uitgelaten over een mogelijke overgang naar de aartsrivaal. Duidelijk is wel dat Berghuis nog niet heeft gesproken met Ajax of Erik ten Hag.

Berghuis zag tot kortgeleden niets in een overgang naar Ajax, maar het werken bij Oranje met een hoop (ex-)Ajacieden heeft hem mogelijk van gedachten doen veranderen. Bij Ajax is hij verzekerd van Champions League-voetbal en dat vergroot ook zijn kansen om volgend jaar een belangrijke rol te spelen tijdens het WK in Qatar. Het EK verloopt tot nu toe teleurstellend voor Berghuis. Mede door het door Frank de Boer gekozen 5-3-2-systeem komt de aanvaller weinig aan spelen toe.

VfL Wolfsburg

Maar Ajax is niet de enige club die Berghuis wil inlijven. Zo hoopt Mark van Bommel de Feyenoord-captain naar zijn nieuwe club VfL Wolfsburg te halen. De leiding van de Duitse club heeft echter nog geen beslissing genomen. PSV zou ook bij Feyenoord hebben aangeklopt, maar een overgang naar het Philips Stadion zou Berghuis niet zien zitten. Er hebben naar verluidt nog een tal van andere clubs geïnformeerd naar de Oranje-international, maar die zijn nog niet concreet geworden of hebben Berghuis (nog) niet kunnen overtuigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen