Ajax terug naar oude logo: "Blijk van historisch besef"

15 juli 2021, 08:17

De terugkeer naar oude clublogo heeft de fans van Ajax positief verrast. Iconen Marco van Basten, Frank Rijkaard en Sjaak Swart onthulden gisteren (woensdag) het nieuwe thuistenue van de Amsterdammers. "Een blijk van historisch besef", aldus David Endt.

"Hier hebben supporters jaren naar verlangd", vervolgt Endt, die in het verleden verschillende functies bekleedde bij Ajax, tegenover het Algemeen Dagblad. Het is echter de bedoeling dat het oude logo alleen komend seizoen wordt gebruikt. Ajax doet dit als gebaar richting de fans, die afgelopen seizoen niet naar het stadion konden. "Een drogreden", denkt Endt.

"Veel meer dan wijsheid en kunde, komt de keuze voor een nieuw logo voort uit vernieuwingsdrang. Zo was het in 1990 (toen Ajax switchte naar het nieuwe logo, red.) en zo is het in feite nu ook. Een slimme marketingtruc. Het zou veel dapperder zijn als Ajax het oude logo weer permanent omarmt. Dan maak je écht een gebaar", stelt Endt.

Sinds de switch naar het nieuwe logo, heeft Ajax door de jaren heen grote prestaties geleverd. "Denk je nou echt dat we die Europa Cup 1 in 1995 niet hadden gewonnen wanneer ons oude logo nog op de borst had gestaan?", zegt een ironische Endt. "Hoe stilistisch mooi het nieuw logo ook is; de noodzaak van de verandering is me compleet ontgaan. Vandaar de ergernis die er altijd bleef binnen de achterban. Wanneer tradities worden aangeraakt, komt het supportershart in opstand."

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen