Cambuur begint voorbereiding met klinkende zege op Telstar

10 juli 2021, 22:08

SC Cambuur is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie zaterdagavond uitstekend begonnen. De Leeuwarders veegden in eigen stadion de vloer aan met Telstar, dat met een 6-0 nederlaag terug naar Velsen-IJmuiden keerde. De doelpunten werden door de thuisploeg keurig verdeeld over twee helften.

De grote afwezige in het Cambuur Stadion was hoofdtrainer Henk de Jong. De oefenmeester moest de wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan vanwege een mogelijke coronabesmetting binnen de familie. Daarom zat Pascal Bosschaart tegen Telstar als eindverantwoordelijke op de bank tegen de manschappen van Andries Jonker.

Cambuur schoot voor eigen publiek uit de startblokken en stond al na achttien minuten spelen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Aanvoerder Erik Schouten opende na elf minuten de score en zag vervolgens ook Sam Hendriks en Sil Bos het net vinden. Hendriks kreeg vlak voor de rust ook nog de kans op 4-0, maar zijn strafschop werd gekeerd door Abdel El Ouazzane.

Na de thee wisselde Cambuur er lustig op los, maar dat betekende niet dat de wedstrijd minder leuk werd. De aanwezige fans werden ook in het tweede bedrijf getrakteerd op drie doelpunten. Alex Bangura, Stefan Deuling en nieuweling Tom Boere bepaalden de eindstand in Leeuwarden op 6-0. Dinsdag speelt Cambuur thuis tegen FC Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen