Domper voor Kluivert: Curaçao vlak voor start uit Gold Cup gezet

10 juli 2021, 08:30   Bijgewerkt: 10 juli 2021, 08:49

Het Curaçao van waarnemend bondscoach Patrick Kluivert heeft een enorme domper te verwerken gekregen. Op de dag dat het land eigenlijk aan de Gold Cup zou beginnen, is het uit het toernooi gezet. Curaçao kon niet meedoen, omdat meerdere spelers en stafleden positief testten op corona.

De besmettingen kwamen aan het licht tijdens de laatste testronde voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het toernooi tegen El Salvador. Hoewel veel spelers ook negatief testten, zijn ook zij niet meer beschikbaar, omdat ze volgens de richtlijnen in quarantaine moeten.

In samenspraak met de voetbalbond CONCACAF heeft het land besloten om zich terug te trekken uit het toernooi. Guatamala neemt daarop de plek van Curaçao in. Het land neemt het vanavond om 23.00 uur op tegen El Salvador.

Het besluit zal ongetwijfeld hard aankomen bij Patrick Kluivert, die Curaçao tijdens het toernooi zou gaan leiden als interim-bondscoach. Hij verving hoofdtrainer Guus Hiddink, die nog altijd herstellende is nadat hij in mei ook zelf corona opliep. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen