Kuipers en Makkelie aan de top: "Achter hen zit praktisch niks"

5 juli 2021, 20:28

Björn Kuipers en Danny Makkelie staan in Nederland op eenzame hoogte. Dat stelt Dick Jol. Volgens de oud-arbiter staat er niemand in de schaduw van de beide scheidsrechters, die de finale (Kuipers) en een halve finale (Makkelie) op het EK mogen fluiten. "Achter is twee zit praktisch niks", meent Jol.

"De opleiding moet veel strakker en duidelijker zijn bij de top", zegt Jol tegen Voetbal International. "Soms is het beter om ze even te laten wachten en meer ervaring op te laten doen. Zet ze een keer in de wachtmodus als het niet goed gaat. In onze tijd was je een of twee weken vrij als het niet goed was of discutabel. Dan leer je wel van je gemakzucht of je enthousiasme, maar tegenwoordig fluiten ze drie dagen later weer een andere wedstrijd als ze een flinke fout hebben begaan. Daar leer je niks van. Dan wordt gezegd: de volgende keer doet hij het wel beter. Maar je moet hem op zijn fout wijzen."

Internationaal gaat dat anders, constateert Jol. "Je ziet het aan Çakir. Die heeft het ook niet goed gedaan en gaat gewoon naar huis. Dan kunnen hij en de Turkse media piepen, maar hij heeft het gewoon niet goed gedaan en dan ga je naar huis. De belangen zijn groot. De arbitrage wordt goed beloond, voor de meesten is het nu hun beroep geworden. Als je het goed niet doet, moet je bij je baas op kantoor komen. Daar word je groot van. En als je het niet hebt, houdt het verhaal op. Het toch nog even proberen, kan niet meer op dit huidige niveau met de snelheid en kwaliteit van de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen