'Kuipers fluit finale EK, Turkse media constateren vriendjespolitiek'

4 juli 2021, 16:14

Björn Kuipers staat volgende week aan de leiding van de finale van het Europees kampioenschap. De Nederlandse arbiter is volgens Turkse media topfavoriet op de eindstrijd op 11 juli te leiden. De Turkse arbiter Cüneyt Çakir is naar huis gestuurd, wat in zijn thuisland voor veel verontwaardiging zorgt.

Felix Brych weet in ieder geval sowieso dat hij de fluit in de finale niet zal hanteren. De 45-jarige Duitser is door de UEFA aangesteld als arbiter voor de halve finale tussen Spanje en Italië. Komende maandag maakt de bond bekend wie de andere halve finale (Engeland-Denemarken) én de finale op Wembley zal leiden. Hoogstwaarschijnlijk wordt Danny Makkelie aangesteld voor de ontmoeting tussen de Engelsen en de Denen. 

Çakir kan daardoor huiswaarts keren. In de Turkse krant Fanatik wordt gesproken over vriendjespolitiek. "Dit is een lobby, want hij heeft buitengewone prestaties geleverd en geschiedenis geschreven", doelt het dagblad op het recordaantal van negen EK-duels die hij floot. "Hij was de beste kandidaat om de finale te fluiten, maar de UEFA heeft een politiek besluit genomen."

Kuipers stond tijdens de wedstrijd Denemarken - Tsjechië voor de derde keer dit toernooi op het veld. Nog nooit eerder floot een Nederlander de beslissende wedstrijd op een groot eindtoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen