Kuipers oudste arbiter sinds 1972 die WK- of EK-finale fluit

11 juli 2021, 20:26

Björn Kuipers heeft vanavond als eerste Nederlandse scheidsrechter de leiding over een EK-finale. De 48-jarige arbiter uit Oldenzaal wordt tevens de oudste scheidsrechter sinds 1972 (!) die een eindstrijd van een EK of WK fluit.

Ferdinand Marschall, een in Roemenië geboren Oostenrijkse scheidsrechter, had in 1972 op eveneens 48-jarige leeftijd de leiding over de EK-finale tussen West-Duitsland en Sovjet-Unie. De laatste EK-finales werden gefloten door Mark Clattenburg (in 2016 op 41-jarige leeftijd), Pedro Proença (in 2012 op 41-jarige leeftijd) en Roberto Rosetti (in 2008 op 40-jarige leeftijd).

Kuipers is (met afstand) de oudste scheidsrechter op het EK. Of de finale zijn laatste kunstje wordt, is nog niet bekend. "Ik laat mijn beslissing met name van gevoel afhangen. Hoe gaat het thuis, hoe ontpopt het EK zich, welke koers gaan we varen? Daar maak ik nu nog geen keuze in. Na het EK ga ik rustig op vakantie en dan kijken welke keuzes en mogelijkheden er liggen", zei Kuipers voorafgaand aan het EK tegen het Algemeen Dagblad.

Kuipers wordt op Wembley geassisteerd door zijn vaste grensrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Carlos Del Cerro Grande is de vierde official, Bastian Dankert de VAR en Pol van Boekel de assistant-VAR.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen