Peter R. de Vries (64) overlijdt week na aanslag in bijzijn geliefden

15 juli 2021, 14:18   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 17:54

Peter R. de Vries heeft de aanslag op zijn leven niet overleefd. De misdaadverslaggever is vandaag (donderdag 15 juli) overleden aan de gevolgen van de schietpartij. Hij kwam in het bijzijn van zijn geliefden te overlijden. De Vries is 64 jaar geworden. "We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar", laten de nabestaanden in een verklaring weten.

"Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen", staat in de verklaring die RTL Boulevard namens de familie deelt. "Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar. De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten."

RTL spreekt van een 'onbeschrijfelijk' verlies. 'Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart.'

De misdaadjournalist werd vorige week dinsdagavond op brute wijze neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam.  De Vries was sinds 1991 zelfstandig misdaadverslaggever. In zijn eerste jaren schreef de voormalig journalist van De Telegraaf vooral voor het Algemeen Dagblad en Panorama, vanaf 1995 ging hij zijn eigen televisieprogramma maken. Peter R. de Vries, misdaadverslaggever was zeventien jaar lang een van de best bekeken programma's van de Nederlandse televisie. De Vries behandelde diverse zaken en hield zich de laatste jaren onder meer bezig met de zoektocht naar de dader van de moord op Nicky Verstappen.

De Vries heeft sinds 2014 tevens een eigen zaakwaarnemerbureau. Samen met zoon Royce was hij de baas van PR Sportmanagement BV. Daar was de in 2017 overleden oud-Ajacied Piet Keizer ook bij betrokken. De Vries had onder andere voormalig Ajax-verdediger Leon Bergsma en middenvelder Marc Klok in zijn stal. Bovendien was hij ook een bekende aanhanger van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen