Pijnlijke conclusie Slot: "Te weinig creativiteit in ploeg"

22 juli 2021, 23:52

Arne Slot legde de vinger na afloop van FC Drita – Feyenoord (0-0) meteen op de zere plek. De trainer van de Rotterdammers constateerde dat het Feyenoord in de kleine ruimte ontbeerde aan creativiteit. "Tegen een tegenstander met een laag blok gaan we met deze spelers niet veel kansen creëren."

Feyenoord toonde zich donderdagavond in Kosovo aanvallend onmachtig. In de ogen van Slot was dat allemaal eenvoudig te verklaren. "We hebben weinig spelers die creativiteit hebben in de kleine ruimte", zegt de keuzeheer tegen ESPN. "Maar dat is ook weer te verklaren, want onze selectie is nog niet op orde."

Lees meer: Aanvallend onmachtig Feyenoord krijgt FC Drita niet op de knieën

Veel ging bij Feyenoord over de linkerkant van Luis Sinisterra. "Die hebben we veel geprobeerd te zoeken, maar daar hadden we te maken met een overtal van de tegenstander. Het is ons sporadisch gelukt om daar doorheen te spelen. We moesten wel via de zijkant, omdat het midden dicht zat. Als het om één-tegen-éen gaat heeft ons elftal vrij weinig creativiteit. Luis heeft de individuele actie, dat heeft hij ook een paar keer laten zien. Maar overall was het veel te weinig."

In de return beschikt Feyenoord mogelijk over aankoop Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër kan hooguit een helft meespelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen