Toptransfer Malen is rond; Álvarez en Antony blijven bij Ajax

28 juli 2021, 00:30   Bijgewerkt: 27 juli 2021, 23:28

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 27 juli.

Malen rondt toptransfer af en is ploeggenoot fenomeen Haaland

Donyell Malen heeft zijn droomtransfer naar Borussia Dortmund afgerond. De 22-jarige spits verkast definitief voor een bedrag rond de dertig miljoen euro naar de Bundesliga, waar hij een vijfjarig contract heeft ondertekend. In Dortmund mag Malen zich gaan meten met de internationale top, zoals zijn nieuwe ploeggenoot en topspits Erling Haaland.

Overmars duidelijk: "Vertrek Antony en Álvarez onbespreekbaar"

Antony en Edson Álvarez kunnen een zomers vertrek bij Ajax uit hun hoofd zetten. Daarover was directeur voetbalzaken Marc Overmars dinsdagavond duidelijk. In gesprek met Voetbal International noemde hij een vertrek van de twee Ajacieden 'onbespreekbaar'.

Ajax hoopt Martínez en Mazraoui langer vast te leggen

Ajax heeft Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui een contractverlenging aangeboden. Eerstgenoemde heeft nog een contract tot medio 2023, maar verdient volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars een opwaardering. De huidige verbintenis van Mazraoui loopt over een jaar af.

Broja helpt Chelsea aan zege; ook City en Aké winnen

Chelsea was in het tweede oefenduel van deze voorbereiding met 1-2 te sterk voor AFC Bournemouth. Trainer Thomas Tuchel miste nog vele belangrijke spelers, maar kon wel beschikken over Hakim Ziyech. Toch was het niet de oud-Ajacied, maar voormalig Vitesse-huurling Armando Broja die belangrijk kon zijn voor The Blues.

PSG en Simons spelen gelijk in laatste test voor Super Cup

Paris Saint-Germain heeft in de laatste test van deze voorbereiding met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sevilla. Dankzij een knullig moment in de slotfase werd een Parijse nederlaag voorkomen. Georginio Wijnaldum was er nog niet bij bij PSG, wel deed Xavi Simons de gehele tweede helft mee. Aan de kant van Sevilla was er een basisplaats voor Karim Rekik en viel ook Oussama Idrissi een kwartier voor tijd in.

Schmidt dankt Malen en Rosario: "Geholpen hier te staan"

Roger Schmidt is de vertrekkende Donyell Malen en Pablo Rosario dankbaar voor wat zij voor PSV hebben betekend. Dat vertelde hij dinsdagavond op de persconferentie in Istanbul, waar het uiteraard ook ging over de wedstrijd tegen Galatasaray. Zo was Schmidt onder meer lovend over de trainer van de tegenstander, Fatih Terim.

Feyenoord sluit voorbereiding af met prachtaffiche tegen Atlético

De traditionele openingswedstrijd van Feyenoord is dit seizoen niet de minste. Niemand minder dan Spaans landskampioen Atlético Madrid komt een week voor de start van de competitie op bezoek in De Kuip. De wedstrijd wordt op zondag 8 augustus om 17.00 uur 's middags afgewerkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen