UEFA neemt topscorer Ronaldo niet op in Team van het EK

13 juli 2021, 12:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft dinsdagmorgen het officiële Team van het EK bekendgemaakt. Italië domineert het elftal met vijf afgevaardigden, terwijl ook Engeland uitstekend vertegenwoordigd is. Het sterrenteam heeft geen Nederlandse inbreng.

Op doel staat vanzelfsprekend Gianluigi Donnarumma, vlak na de EK-finale uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. De verdediging wordt gevormd door Engelsen en Italianen: Kyle Walker, Leonardo Bonucci, Harry Maguire en in de kwartfinale geblesseerd geraakte Leonardo Spinazzola.

Het middenveld wordt gevormd door een Deen, een Italiaan en een Spanjaard: Pierre Højbjerg, Jorginho en Pedri. Laatstgenoemde werd al verkozen Talent van het Toernooi. In de aanval staan Federico Chiesa (Italië), Romelu Lukaku (België) en Raheem Sterling (Engeland). Geen Cristiano Ronaldo of Patrick Schick dus, de topscorers van het toernooi.

Italië legde afgelopen zondag beslag op de Europese titel door in de  finale na strafschoppen af te rekenen met Engeland. Lukaku is de enige speler van het sterrenensemble die het niet minimaal tot de halve finale heeft geschopt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen