UEFA stelt onderzoek in naar ongeregeldheden EK-finale

13 juli 2021, 17:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de EK-finale tussen Italië en Engeland. Dat melden meerdere Engelse media. Op Wembley ging het voorafgaand aan de wedstrijd helemaal mis en de Europese voetbalbond gaat bekijken hoe dat heeft kunnen gebeuren. De FA kreeg eerder al een boete na de halve finale tegen Denemarken.

De finale van het EK werd afgelopen zondagavond bezocht door ruim 67.000 toeschouwers. Buiten Wembley ging het echter helemaal mis toen mensen zonder kaartje zichzelf toegang wilde verschaffen tot het stadion. De aanwezige stewards konden de menigte niet in bedwang houden en binnen gingen Engelsen met elkaar op de vuist.

Ook de halve finale tegen de Denen was al onderwerp van gesprek bij de UEFA. Engelse fans staken namelijk vuurwerk af, schenen met een laser in het gezicht van doelman Kasper Schmeichel en verstoorden de nationale volksliederen. De FA kreeg daarom al een boete van 30.000 euro opgestuurd. De halve finale werd ook op Wembley gespeeld.

Daarnaast sprak de UEFA zich ook uit over het online racisme ten opzichte van de spelers van Engeland. Na de verloren finale waren Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka op social media slachtoffer van racisme. Facebook en Twitter grepen gelukkig snel in en haalden de berichten weg. De afzenders worden. van de platforms geweerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen