Vader Maguire brak twee ribben door Wembley-chaos

14 juli 2021, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De vader van Harry Maguire is zondagavond in aanloop naar de EK-finale tussen Engeland en Italië onder de voet gelopen door ticketloze fans die probeerden toegang te krijgen tot Wembley. De 56-jarige Allan Maguire raakte verstrikt in een mensenmassa, viel op de grond en brak vermoedelijk twee ribben.

De vader van Maguire werd omver gelopen doordat een groep supporters via de gehandicapteningang het stadion binnendrong. "Het was beangstigend", vertelt de verdediger van Manchester United aan The Sun. "Hij had naderhand vanwege zijn ribben moeite met ademen, maar hij is niet iemand die er veel ophef over maakt."

Maguire, de speler, is blij dat zijn vader ditmaal niet met zijn neefjes of kinderen de wedstrijd bezocht. "Ik ben dankbaar dat dat niet het geval was, want dan had het nog veel erger kunnen aflopen. Ik hoop dat we hiervan leren en dat dit niet weer gebeurt. De ervaring op Wembley was geweldig en normaal gesproken is het stadion gevuld met geweldige supporters, maar dit keer raakte iedereen overweldigd waardoor sommige mensen verkeerd handelden."

De politie had zijn handen vol tijdens de voor Engeland teleurstellend verlopen finale. Daags na de eindstrijd werd bekend dat er in totaal 49 mensen zijn gearresteerd en negentien agenten verwondingen hebben opgelopen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen