Van Boekel reageert voor het eerst op omstreden penaltymoment

13 juli 2021, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pol van Boekel heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op zijn rol in de halve finale van het EK tussen Engeland en Denemarken. Als VAR besloot de 45-jarige scheidsrechter niet in te grijpen nadat Danny Makkelie de bal op de stip legde.

Dat gebeurde na een lichte overtreding van de Deense verdediger Joakim Maehle op de Engelse aanvaller Raheem Sterling. Van Boekel keek de beelden terug, maar zag geen aanleiding om Makkelie naar de kant te roepen. Dat leidde tot veel kritiek, met name uit Denemarken.

Lees ookSchmeichel vindt rolletje voor Van Boekel in finale onbegrijpelijk

Op een persbijeenkomst waarop terug werd geblikt op het EK kreeg Van Boekel de vraag of hij spijt heeft van zijn keuze. "Spijt is niet het goede woord. Maar na alle kritiek vraag je je wel af: wat als? Maar dat is niet eerlijk. We hebben duidelijke instructies hoe als VAR te handelen."

Van Boekel is van mening dat hij goed heeft gehandeld op het moment dat het penaltymoment zich voordeed. "Danny stond in een uitstekende positie en zag het contact. Dat geeft hij door aan ons en vervolgens kijken wij of die beslissing fout is en dat is gewoon niet zo. Er is contact, dus voor ons relatief makkelijk om Danny's beslissing te steunen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen