Ajax stevent af op een miljoenenverlies: compensatie molensteen

20 augustus 2021, 18:32

Ajax stevent met de jaarcijfers van 2021 af op een miljoenenverlies. De Amsterdammers duiken vermoedelijk fors in de rode cijfers, vooral vanwege het gebaar aan de fans in het coronaseizoen. De compensatieregeling hangt als een molensteen om de nek van de financiële beleidsbepalers en is bovendien de reden waarom het zo stil is op de transfermarkt.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagavond. De ochtendkrant rept over een bedrag van 35 miljoen euro als totale schadepost van het coronaseizoen. Dat gaat om zowel seizoenkaarthouders, tickets in de diverse bekercompetities en de beloofde compensaties die het moest doen aan de eigen supporters. Voorafgaand aan het seizoen had Ajax anders dan veel andere clubs namelijk wel beloofd te compenseren voor de wedstrijden zonder publiek. Alleen als de fans daarvan afzagen, was er een financieel meevallertje voor Ajax.

'De totale schade van gemiste inkomsten en terugbetaalde gelden zou zijn opgelopen tot 35 miljoen euro', weet het medium, waardoor Ajax vermoedelijk knalrode cijfers zal presenteren tijdens de bekendmaking van het financiële jaaroverzicht wat traditioneel in oktober gebeurt. Desondanks kan directeur voetbalzaken Marc Overmars nog zo'n zestien miljoen euro investeren in de A-selectie, maar vooralsnog liep het daarmee Kamaldeen Sulemana en Steven Bergwijn mis. Omdat men Edson Alvarez te belangrijk vond, werd een bod van twintig miljoen euro op hem afgewezen. Stade Rennes vond inmiddels een alternatief in de persoon van Baptiste Santamaria.

Lees ookAjax-fanshop overbelast na lancering Bob Marley-shirt

Ajax is nog altijd voornemens om een aanvaller aan de selectie toe te voegen, desnoods op huurbasis. 'Ajax zit in een spagaat. De huidige selectie – vrijwel dezelfde als vorig jaar plus Steven Berghuis – moet in staat worden geacht kampioen te worden, maar PSV hijgt de Amsterdammers in de nek. De landstitel levert rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League in 2022 op, dus er staat nogal wat op het spel: circa 40 miljoen euro', weet De Telegraaf, dat eveneens schrijft dat overwintering in de Champions League niet langer een doel, maar een wens is van Ajax. Dat heeft alles te maken met het feit dat er mogelijk een heel zware poule uitrolt voor de selectie van Ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen