FC Groningen houdt miljoenen over aan verkoop Gudmundsson

30 augustus 2021, 12:02

FC Groningen neemt vlak voor het verstrijken van de zomerse transferperiode afscheid van Gabriel Gudmundsson. De Groningers hebben een akkoord bereikt met Lille OSC over de overgang van de Zweedse linkervleugelverdediger, zo meldt Voetbal International. Met de transfer is een flink bedrag gemoeid.

Gudmundsson maakt voor naar verluidt zes miljoen euro (inclusief bonussen) de overstap naar de kampioen van de Ligue 1. Het ligt in de lijn der verwachting dat de 22-jarige linksback vandaag nog naar Frankrijk afreist voor de medische keuring. Gudmundsson is de voorbije maanden gelinkt aan meerdere clubs. Naast Lille werd onder meer Atalanta in verband gebracht met de Zweed.

Groningen pikte Gudmundsson twee jaar geleden op bij Halmstads BK. Bij de Trots van het Noorden werd hij omgeturnd van aanvaller tot vleugelverdediger. In totaal kwam hij tot 37 officiële optredens in de Eredivisie, waarvan drie in het huidige seizoen. Bij Lille wordt hij ploeggenoot van onder meer Sven Botman, al is het nog maar de vraag of de Nederlandse centrumverdediger niet last minute ook een transfer maakt.

Gudmundsson krijgt naar het zich laat aanzien een landgenoot als opvolger. Yahya Kalley staat op het punt om te worden overgenomen van IFK Göteborg. De clubs zijn in hoofdlijnen akkoord over de transfervoorwaarden en de twintigjarige linksback wil de overstap ook maken. Groningen telt ongeveer een half miljoen euro neer voor de komst van Kalley.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen