Groningen doet goede zaken met dubbelslag op Deadline Day

31 augustus 2021, 11:13

Voor supporters van FC Groningen is het een enerverende transferdeadlinedag. Al om elf uur 's ochtends werd de tweede versterking van de dag gepresenteerd. Het ging om linksback Yahya Kalley (20), nadat eerder op de ochtend linksbuiten Sebastian Tounekti (19) al werd verwelkomd in Groningen.

Kalley

Met de komst van Kalley anticipeert Groningen op het aanstaande vertrek van Gabriel Gudmundsson. Hij lijkt vandaag zijn transfer naar het Franse Lille definitief te gaan maken. Met Kalley wordt het stokje overgenomen door een landgenoot. De Zweeds jeugdinternational komt over van IFK Göteborg en tekent in Groningen een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog eens twee jaar. 

"Wij hadden Yahya al langer op het oog en hij had onze voorkeur als versterking", vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite. "Yahya is een jonge speler en in onze ogen zeer talentvol. Hij is snel en dynamisch. Wij denken dat zijn speltype past bij onze strijdwijze en aanslaat bij het publiek. Met onze specialisten en onze faciliteiten gaan wij Yahya helpen in zijn verdere ontwikkeling en groei."

Tounekti

De andere versterking, de negentienjarige Tounekti, wordt in eerste instantie gehuurd van het Noorse Bodø/Glimt. Wel heeft de club daarbij een koopoptie bedongen. "Hij is nog jong, dus we moeten hem de tijd en ruimte geven om te acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving", legde Fledderus uit. "Daarom is de huurconstructie met optie tot koop voor ons heel interessant, want we krijgen nu voldoende mogelijkheden om de ontwikkeling van Sebastian van dichtbij te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen