Louis van Gaal maakt definitieve selectie Oranje bekend

27 augustus 2021, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 27 augustus.

Nieuws

Van Gaal maakt definitieve selectie bekend

Met de interlandperiode voor de deur maakt Louis van Gaal vandaag zijn definitieve selectie bekend. Wie van de 25-koppige voorselectie overleven de schifting niet? Schoppen Devyne Rensch, Tyrell Malacia en Remko Pasveer het voor het eerst in hun carrière tot het Nederlands elftal? Welke doelman valt er af? Keert Guus Til terug? Het zijn allemaal vragen die vandaag beantwoord worden. Komende woensdag al speelt Oranje het belangrijke WK-kwalificatieduel met Noorwegen.

Loting Europa League en Conference League

Na de loting van Champions League, is het vanmiddag de beurt aan die van de Europa League en Conference League. PSV gaat in de koker van de Europa League en de lootjes van AZ, Feyenoord en Vitesse worden getrokken voor de poulefase van de Conference League.

Wedstrijden

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk (20.00 uur)

Na een weekend vrij vanwege het verplaatste duel met AZ treedt Fortuna Sittard opnieuw thuis aan. De Limburgers hopen de knappe overwinning van twee weken geleden op FC Twente een vervolg te geven tegen RKC Waalwijk. De bezoekers kenden met de thuiszege op AZ een geweldige opening van het seizoen, maar afgelopen weekend werd er verloren op bezoek bij sc Heerenveen. Wie gaat met een goed gevoel het weekend in?

FC Emmen - De Graafschap (20.00 uur)

Een mooi en interessant affiche in de Eerste Divisie. Zowel FC Emmen als De Graafschap kende een valse start, maar beide clubs vertonen tekenen van herstel. FC Emmen boekte na teleurstellende resultaten tegen Telstar (1-1) en FC Eindhoven (0-1) een belangrijke overwinning bij ADO Den Haag (1-2). De Graafschap ging in de competitieopener tegen Roda JC keihard met 0-3 onderuit, maar daarna volgden zeges op MVV (1-3) en NAC Breda (2-0).

FC Nantes - Olympique Lyon (21.00 uur)

Peter Bosz beleeft een zeer stroeve start als trainer van Olympique Lyon. Hij kende teleurstellende resultaten tegen Brest (1-1), Angers (3-0 nederlaag) en Clermont (3-3). Allemaal geen hoogvliegers in de Ligue 1. Ook komende tegenstander FC Nantes valt in die categorie. Nog eens een slecht resultaat zal het vertrouwen in Bosz bepaald niet ten goede komen.

Voetbal op tv

20.00 uur: Fortuna Sittard - RKC Waalwijk, ESPN 2 - live verslag uit Eredivisie

20.00 uur: NAC Breda - ADO Den Haag, ESPN 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.00 uur: Voetbal op vrijdag, ESPN 1 - schakelshow

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - talkshow

20.40 uur: Hellas Verona - Internazionale, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

20.55 uur: FC Nantes - Olympique Lyon, Ziggo Sport Voetbal - live verslag uit Ligue 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen