Miljoenentransfer, Europese successen en domper FC Utrecht

13 augustus 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 12 augustus.

Officieel: Lukaku stoot Neymar van troon met miljoenentransfer

Romelu Lukaku is terug bij Chelsea. De Londenaren hebben de miljoenentransfer vandaag (donderdag) officieel afgerond. Chelsea betaalt maar liefst 115 miljoen euro voor de 28-jarige Belg. In meerdere opzichten is dat een record. Chelsea neemt de spits, die in het verleden ook al op Stamford Bridge speelde, over van Internazionale.

Feyenoord op rand van Conference League na overtuigende zege

Feyenoord heeft in de derde voorronde van de Conference League afgerekend met FC Luzern (6-0 over twee wedstrijden). Na twee treffers van Alireza Jahanbakhsh in de eerste helft kwam een plek in de play-offs niet meer in gevaar. Vlak na rust besliste Luis Sinisterra het duel: 3-0. De wedstrijd vooral nog opgeleukt door de twee debutanten Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16).

Dramatisch Vitesse kruipt in Dublin door het oog van de naald

Vitesse heeft zich donderdagavond ten koste van Dundalk FC geplaatst voor de play-offs van de Conference League. Na de 2-2 in Arnhem kwamen de Arnhemmers in Ierland niet perse beter voor de dag, maar gingen ze wel een stuk beter met hun kansen om, al maakten ze het nog wel spannend: 1-2. De ploeg van Thomas Letsch is dus nog één ronde verwijderd van het hoofdtoernooi van de Conference League.

Nederlands rampjaar in Europa nu al bijna geëvenaard

Nederland blijft maar successen boeken op de coëfficientenranglijst. De zeges van PSV, Feyenoord en Vitesse leverden deze week een honderd procent score op. Het gaat in de Europese voorrondes zo goed dat er al bijna evenveel punten binnen zijn als in het dramatische seizoen 2017/2018.

FC Utrecht getroffen door zware blessure, oriëntatie op vervanger

De vrees van FC Utrecht en Tommy St. Jago is bevestigd: de 21-jarige verdediger moet maandenlang toekijken. St. Jago raakte zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard zwaar geblesseerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat er schade uit de knie is. Utrecht overweegt een vervanger aan te trekken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen