'Onbetrouwbare' Tagliafico krijgt kritiek: intern ook veel discussie

9 augustus 2021, 07:45

Nicolás Tagliafico mag vertrekken bij Ajax. De Argentijnse vleugelverdediger maakt er zelf geen geheim van dat hij naar een nieuwe club wil, maar de club zou er ook niet rouwig om zijn. Dat stelt Mike Verweij. Hij weet dat er binnen de landskampioen steeds vaker ergernissen zijn over het spel van de linksback. Hij brengt gif in de ploeg, maar dat gaat wel gepaard met veel onnodige overtredingen en kaarten. 

De 'onbetrouwbaarheid' van hem wordt dan ook veelvuldig besproken bij overleggen tussen trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars, aldus de journalist van De Telegraaf. Zaterdagavond kreeg hij een rode kaart in de Johan Cruijff Schaal toen de Amsterdammers al met 0-2 achterstonden tegen PSV. Met tien man lukte het de ploeg niet om terug in de wedstrijd te komen, waarna de Eindhovenaren nog twee keer scoorden. 

'Het gif van Tagliafico is onontbeerlijk, maar bij de Argentijn is de scheidslijn tussen grinta en roekeloosheid dun', is de duidelijke mening van Verweij. In 140 wedstrijden verzamelde hij drie rode en veertig gele kaarten. Door schorsingen mist hij dus elk seizoen een paar wedstrijden. Of dat de reden is dat hij mag vertrekken? Ten Hag ontkent het. "Dat staat er totaal los van. Vorig seizoen zouden we al meewerken, mits er aan bepaalde voorwaarden zou worden voldaan. Maar Nico zal ons niet zomaar verlaten. Hij heeft het naar zijn zin en als hij blijft, doet hij dat met heel zijn hart."

Desondanks gaat Ajax niet te moeilijk doen als er een redelijk bod binnenkomt. Naast zijn vele kaarten is hij ook al 28 jaar. Veel restwaarde heeft hij niet meer over een paar jaar, waardoor de Amsterdammers beseffen dat dit een van de laatste zomers is waarin de club nog iets kan verdienen aan de international van Argentinië. Maar clubs staan niet in de rij. Eerder liet Verweij weten dat het rondom de linksback 'oorverdovend' stil is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen