sc Heerenveen loopt meer dan 15 spitsen mis, PEC grijpt naast Thomas

31 augustus 2021, 21:38   Bijgewerkt: 2 september 2021, 10:11
sc Heerenveen loopt meer dan 15 spitsen mis, PEC grijpt naast Thomas

sc Heerenveen is in de laatste uren nog druk op zoek naar een spits, maar de kans is klein dat die nog komt. De club zou 'meer dan vijftien spitsen' benaderd hebben. Dat stelt technisch manager Ferry de Haan. Sydney van Hooijdonk was één van de kandidaten, bevestigt de interesse van de Friezen.

Roelof de Vries van Omrop Fryslân sprak met de bestuurder van de Friese club en vertelt bij FC Afkicken dat de kans op een spits erg klein is in de laatste uren van de transfermarkt. Kaj Sierhuis was in beeld, maar hij koos voor Heracles Almelo. Samuele Mulattieri, die afgelopen seizoen door FC Volendam gehuurd werd van Internazionale, bleek ook niet haalbaar en Sydney van Hooijdonk koos voor een Italiaans avontuur bij Bologna. Laatstgenoemde spits is eerlijk in de live-uitzending waar De Vries ook zijn verhaal doet: Heerenveen deed de afgelopen dagen nog een poging om hem te huren, maar daar wilden de Italianen niet aan meewerken. 

Heerenveen werd ook gelinkt aan middenvelder Patrick Berg van het Noorse Bodø/Glimt. Hij mag niet vertrekken deze winter, maar volgens de Leeuwarder Courant zet De Haan nu in op een winterse transfer. Overigens wordt de 23-jarige speler ook in de gaten gehouden door FC Groningen. Dat kon dus een interessante strijd worden over een paar maanden tussen de Noordelijke rivalen.

PEC loopt blauwtje bij PSV

Niet alleen de Friezen grijpen naast een gewenste middenvelder. PEC Zwolle wilde namelijk Ryan Thomas terughalen. De middenvelder maakte de overstap van Zwolle naar Eindhoven voor circa vier miljoen euro, maar moet het in het Philips Stadion doen met een reserverol. Zijn oude club wilde profiteren, maar PSV ging voor een tijdelijke transfer liggen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen