Sjaak Swart: "Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen"

26 augustus 2021, 09:40

Erik ten Hag heeft volop keuze op de rechterflank van Ajax. Steven Berghuis en Antony zijn elkaar grootste concurrenten en ook kersvers aankoop Mohamed Daramy kan op rechts uit de voeten. Daarnaast staat David Neres nog altijd onder contract in Amsterdam, waarbij het de bedoeling is dat hij deze zomer nog een transfer maakt.

"Ik vind drie spelers voor één positie eigenlijk te veel van het goede. Ik had eigenlijk verwacht dat hij al weg zou zijn", zegt Sjaak Swart in Voetbal International over Neres. "Ik heb begrepen dat ze daar in Amsterdam ook wel een beetje op rekenen. Als hij toch blijft mag je in de Eredivisie best wat creatiever gaan denken. In onze tijd speelden we vaker met vier aanvallers. Zet Tadic naast Haller en dan twee vleugels. Tegenstanders van het kaliber NEC en RKC weten niet wat hen overkomt. Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen. Zo zeg, daar ga ik dan wel even lekker voor zitten."

Lees ook: Neres en Ajax willen deze zomer een transfer na komst Daramy

Swart is het oneens dat dat Ajax met Berghuis en Tadic – de linksbuiten in het elftal van Ten Hag – te veel van hetzelfde heeft op de flanken. "Heb je die wedstrijd van Ajax tegen NEC gezien? Die back van NEC heeft nu nóg last van zijn nek. Tadic draaide hem helemaal suf. Dek je hem kort, dan maakt hij een passeeractie. Kies je ervoor hem wat ruimte te geven, dan komt hij met een goede pass. Tadic is dan ook buitencategorie. Natuurlijk komen er wedstrijden waarin je meer snelheid wil hebben, bijvoorbeeld in de Champions League tegen grotere tegenstanders. Maar dan kun je bijvoorbeeld met Tadic in de spits spelen en Antony of Neres opstellen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen