Slot verklaart teleurstelling: "Geen reële afspiegeling"

1 augustus 2021, 20:08

Feyenoord heeft geen vertrouwen weten te tanken in aanloop naar het Conference League-voorrondeduel met FC Luzern. De Rotterdammers kwamen in de eigen Kuip niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het gedegradeerde ADO Den Haag. Volgens hoofdcoach Arne Slot is er echter geen reden tot paniek en is de teleurstellende remise verklaarbaar.

Volgens de nieuwe oefenmeester gaf het duel geen goed beeld van de status van zijn ploeg. "In het grootste gedeelte van de wedstrijd", laat RTV Rijnmond optekenen uit zijn mond. "Ik vind dit geen reële afspiegeling van wat je normaal van ons ziet. Maar het waren lange minuten." Wel blikte hij tevreden terug op het debuut van Gernor Trauner. "Hij is een jongen die op de training en in de wedstrijd comfortabel aan de bal is, zoals vandaag. Trauner probeert oplossing vooruit te zoeken. Daarnaast is hij een persoonlijkheid en een ervaring speler."

Lees ook: Feyenoord blameert zich met remise tegen gedegradeerd ADO

Volgens Slot is het treffen met FC Luzern een pittige kluif voor zijn formatie. "Ik heb wat beelden van FC Luzern gezien. We hebben pas tegen Young Boys gespeeld. Daar hadden we toen moeite mee. Jongstleden verloor FC Luzern nog met 4-3 van Young Boys. Nu kunnen wij redelijk inschatten wat de weerstand gaat zijn. Voor ons zal die hoog zijn."

Feyenoord bereikte de volgende ronde van de Conference League-voorrondes door FC Drita in een tweeluik te verslaan. In Kosovo kwamen de Rotterdammers niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, in eigen huis bezorgde Guus Til zijn nieuwe ploeg een benauwde 3-2 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen