Gravenberch verkozen tot Talent van het Jaar

8 september 2021, 21:20   Bijgewerkt: 8 september 2021, 21:47

Ryan Gravenberch is door ESPN uitgeroepen tot beste speler onder de 21 jaar in de Eredivisie van het seizoen 2020/21. De negentienjarige middenvelder van Ajax troeft met het winnen van de prijs ploeggenoot Perr Schuurs (Ajax), Jordan Teze (PSV), Owen Wijndal, Myron Boadu (beiden AZ) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) af. Gravenberch kreeg de prijs woensdagavond uitgereikt tijdens een live-uitzending van de sportzender.

Alleen spelers die bij aanvang van het seizoen jonger dan 21 jaar waren, kwamen in aanmerking voor de prijs. De stem van de aanvoerders en hoofdtrainers van de Eredivisie-clubs was doorslaggevend in de verkiezing. Dat Gravenberch er met de prijs vandoor gaat, mag geen verrassing heten. De middenvelder was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Ajax, maakte zelfs de meeste minuten van alle Ajacieden (2.616) en was goed voor drie doelpunten en vijf assists.

Gravenberch kreeg woensdagavond de prijs uitgereikt door zijn moeder Aretha. De middenvelder werd tijdens de uitzending ook toegesproken door onder meer zijn broer Danzell Gravenberch en Clarence Seedorf. Tijdens zijn dankwoord richtte Gravenberch zich tot zijn ploeggenoten, trainers en familie. "Eigenlijk iedereen die mij heeft geholpen. Ik hoop dat nog vele prijzen mogen volgen."

De middenvelder kende vorig seizoen zijn definitieve doorbraak bij Ajax. Zijn goede spel werd beloond met een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De talentvolle middenvelder kwam gedurende de eindronde twee keer in actie. Tegen Oostenrijk kreeg Gravenberch als invaller een kwartier speeltijd en in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië verscheen de Ajacied aan de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen