Ten Hag kritisch op Pasveer en Ajax: "Gemakzucht zit in het DNA"

24 september 2021, 17:53

Erik ten Hag (51) kan zaterdagmiddag tegen FC Groningen weer beschikken over Davy Klaassen, Devyne Rensch en Jurriën Timber. Het drietal was bij de midweekse wedstrijd tegen Fortuna Sittard nog afwezig, maar is weer helemaal hersteld van de pijntjes. Alleen Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber ontbreken daardoor nog bij Ajax.

Dat heeft Ten Hag laten weten tijdens de persconferentie. Daarin werd hij ook gevraagd naar Remko Pasveer, die door Stekelenburgs afwezigheid weer in het doel zal staan. "Je ziet dat hij zich moet aanpassen, dat is logisch", was de oefenmeester enigszins kritisch op zijn doelman. "Hij was vorig jaar na Stekelenburg de beste keeper in de Eredivisie. Dat vind ik nog steeds, maar hij moet wel op een hoger niveau gaan acteren. Hij moet stappen gaan zetten. Of dat nog kan op zijn leeftijd? Zeker, dat heeft niks met leeftijd te maken."

Ook over Ryan Gravenberch had Ten Hag wat opmerkingen. De middenvelder erkende midweeks tegen Fortuna Sittard dat hij gemakzuchtig werd bij een voorsprong van Ajax in de Eredivisie. "Het is goed dat hij het doorheeft", zei de coach. "Zeker als hij de stap naar het internationale topvoetbal wil maken. Gemakzucht zit in het DNA van Ajax. Dat moeten we verbannen in de opleiding en dus ook in ons team. Gelukkig hebben we een paar routiniers die dat haarfijn aanvoelen."

Ten Hag was ondanks de geweldige huidige vorm van Ajax dus best kritisch op zijn elftal. Volgens hem is het nog veel te vroeg voor een polonaise. "Vier weken geleden zaten we in Enschede en deugde er allemaal niks van", bracht hij het gelijkspel tegen FC Twente in herinnering. "Nu schijnt het allemaal halleluja te zijn, maar er zit nog veel tussenin. We moeten nog steeds veel verbetering bewerkstelligen", vond de oefenmeester, die wel geniet van de huidige teamspirit. 

Lees ookTen Hag kritisch op Ajax na opnieuw ruime zege

Antony opgeroepen bij Brazilië

Alleen over aanvaller Antony was Ten Hag zeer lovend. "Het is fantastisch dat hij opgeroepen is voor Brazilië, heel eervol. Met zo'n aanbod van topvoetballers, uitzonderlijk", had hij superlatieven in huis. "Hij heeft er keihard voor gewerkt en goed gepresteerd. Dus volgens mij is het verdiend. Ook op de Olympische Spelen heeft hij alles gespeeld en geweldig. Hij is belangrijk, betrouwbaar, ook op het allerhoogste niveau in de Champions League, dus dan is dit een logische vervolgstap."

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen