Jong Oranje knokt zich knap terug dankzij Zirkzee

8 oktober 2021, 20:59
Jong Oranje knokt zich knap terug dankzij Zirkzee

Jong Oranje heeft de eerste punten gemorst in strijd om een ticket voor het EK voor het jeugd-EK van 2023. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi, die zijn elftal na het bereiken van de halve finale op het EK grondig moest renoveren, kwam op bezoek bij Zwitserland niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Grote man aan de kant van Jong Oranje was opnieuw Joshua Zirkzee. De spits van RSC Anderlecht tekende vorige maand tegen de generatiegenoten van Moldavië voor zijn eerste treffer bij Jong Oranje en was tegen Jong Zwitserland goed voor twee goals. De jonge spits was tweemaal alert bij een hoekschop. Eerst tikte hij de 2-1 binnen, later kopte hij de gelijkmaker op het scorebord.

Jong Oranje moest na een fase vol pech een achterstand incasseren. Noah Okafor, die ook de tweede treffer voor zijn rekening nam, opende na 28 minuten de score met een kopbal. Kort daarvoor werd de openingstreffer van Jurgen Ekkelenkamp ten onrechte afgekeurd en moest Brian Brobbey het veld geblesseerd verlaten. De spits werd vervangen door Myron Boadu, die zijn basisplaats in Jong Oranje verloor.

Lees ook: Pech voor Jong Oranje: goal afgekeurd

Bij de Nederlandse beloften was Sven Botman aanvoerder. De verdediger van Lille is de enige speler van Jong Oranje die een vaste basisplaats heeft in de Europese top. Door de remise blijft Jong Oranje steken op de vierde plaats in de poule. Koploper Zwitserland heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen