Duidelijke oproep aan de KNVB: leg de competities stil

26 november 2021, 20:27
Duidelijke oproep aan de KNVB: leg de competities stil

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen heeft na het invoeren van de avondlockdown van de overheid een oproep gedaan aan de KNVB om de competities stil te leggen. Vanaf zondag gaan de maatregelen in en mag er na 17.00 niet meer gevoetbald worden, waardoor trainen onmogelijk is voor de amateurteams en wedstrijden dús niet langer haalbaar lijken.

Daarom heeft de organisatie laten weten dat er wat hen betreft een tijdelijke competitiestop komt in het amateurvoetbal. "Dat kan niet anders. We moeten voorlopig stoppen met de competitie", stelt Ben van Olffen, voorzitter van de belangenvereniging tegenover het ANP. Het is volgens hem voor vijf uur in de middag simpelweg niet mogelijk om te trainen, zowel voor senioren als ook voor de jeugd.

"Misschien dat er voor heel jonge kinderen nog iets te regelen is, als ze bijvoorbeeld woensdagmiddag vrij zijn. Maar dan moeten clubs daar nu snel hun organisatie op aanpassen, vrijwilligers regelen en trainers beschikbaar hebben", weet Van Olffen, die ook uitleg dat trainen voor senioren en oudere jeugd niet haalbaar is.

Lees ookKNVB blijft hopen op uitzondering en doet beroep op de kamer

De KNVB heeft al bij de Tweede Kamer een aanvraag gedaan om een uitzondering te maken voor in elk geval de buitensporten, maar daarover zal op z'n vroegst pas in de loop van volgende week een uitspraak worden gedaan. Van Olffen hoopt vooral dat de amateursporters blijven bewegen. "Zoek naar alternatieven. Het is ook belangrijk te blijven kijken naar wat wel kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen