Fenomeen Miedema schrijft indrukwekkend record op haar naam

21 november 2021, 15:13
Fenomeen Miedema schrijft indrukwekkend record op haar naam

Vivianne Miedema heeft een bijzonder fraaie primeur op haar naam geschreven. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal opende vlak na rust de score tijdens het bezoek aan Manchester United. Met haar treffer tegen de Mancunians is ze nu de eerste speler ooit die tegen alle tegenstanders in de Women Super League heeft gescoord.

Na 48 minuten kreeg Miedema de bal voor de voeten. Na een korte dribbel schoof ze de bal koelbloedig in de linkeronderhoek. Het was haar zevende treffer van het seizoen. Afgelopen seizoen stokte haar productie na 22 wedstrijden in de vrouwelijke Premier League op achttien. In totaal sloeg Miedema sinds haar transfer naar Arsenal al 66 keer toe in de competitie.

Miedema had tegen alle clubs in de WSL al gescoord, behalve tegen Manchester United. Bij die club ontbrak Jackie Groenen in de wedstrijdselectie. Dankzij Miedema is Arsenal hard op weg om de koppositie in Engeland te verdedigen. De voorsprong op Chelsea bedraagt momenteel vier punten, maar The Blues hebben nog een wedstrijd voor de boeg.

Miedema brak op piepjonge leeftijd door bij SC Heerenveen en verdiende na drie zeer productieve seizoenen een toptransfer naar Bayern München. Sinds 2017 staat ze onder contract bij Arsenal.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen