Slot na doelpuntloze remise: "Bijna een perfecte uitwedstrijd"

28 november 2021, 18:13
Slot na doelpuntloze remise:

Arne Slot was tevreden over het optreden van zijn ploeg op bezoek bij FC Twente. De coach van de Rotterdammers zag zijn elftal met het 0-0 gelijkspel twee punten morsen in strijd om een plek tussen de top in de Eredivisie, maar kon daarmee leven. Het spel van Feyenoord stemde hem meer dan tevreden.

Feyenoord liet voor het eerst in dertien wedstrijden na te scoren, terwijl het ook voor het eerst deze maand punten liet liggen. De Rotterdammers verlieten Enschede echter niet met een kater. Slot was vooral tevreden over het aantal kansen dat zijn ploeg creëerde. "Het is wel teleurstellend dat je er niet gewoon eentje inschiet, want ik vind dat we bijna een perfecte uitwedstrijd hebben gespeeld."

Lees ook: Vlag uit bij Ajax en PSV: Feyenoord verknoeit eindelijk punten

Dat had vooral met de defensieve orde te maken. "Ze hebben één keer op doel geschoten, verder hebben we bijna niks weggegeven. We hebben bovendien zelf een paar grote kansen gekregen, maar het was helaas niet genoeg voor de overwinning", aldus Slot, die zijn ploeg na de onderbreking oppermachtig vond, voor de camera van ESPN.

Jens Toornstra baalde van het gelijkspel, vooral door de grote kansen die zijn elftal miste. "We hebben een paar goede kansen gehad, maar helaas vliegt 'ie er niet in. We moesten er heel veel energie insteken vandaag. Dit is zo'n wedstrijd waarin je gedisciplineerd moet spelen en hopen dat de treffer nog valt, maar ik denk dat we al ons geluk al hebben gehad."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen