Aan Heerenveen gelinkte Tomasson vertrekt bij Malmö

30 december 2021, 16:55

Jon Dahl Tomasson houdt het na twee seizoenen voor gezien bij Malmö FF. Met twee kampioenschappen op zak vertrekt de 45-jarige trainer bij de Zweedse topclub.

De samenwerking tussen Tomasson en Malmö was een kort leven beschoren, maar wel uiterst succesvol. In beide seizoenen leidde de voormalig aanvaller de club naar de landstitel. Het waren zijn eerste prijzen als hoofdtrainer, nadat hij eerder in diezelfde functie werkzaam was voor Roda JC en Excelsior.

Op de website van Malmö spreekt Tomasson van een 'moeilijke beslissing'. "Ik ben dankbaar dat ik trainer van een van de grootste clubs van Scandinavië ben geweest en trots dat we twee mooie hoofdstukken in de geschiedenisboeken van de club hebben geschreven", aldus de oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Feyenoord en AC Milan.

Het is nog niet bekend waar Tomasson zijn trainersloopbaan vervolgt. De afgelopen weken werd de Deen in verband gebracht met Heerenveen, al ontkende de club bij monde van technisch manager Ferry de Haan dat er met de trainer is gesproken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen