Degradatiekandidaat Sparta gaat markt op met 'serieus budget'

18 december 2021, 22:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam gaat deze winter de markt op. De ploeg staat momenteel zeventiende in de Eredivisie. Om uit de degradatiezorgen te komen wil de club een spits en een middenvelder aan de selectie toevoegen. Dat heeft technisch directeur Gerard Nijkamp laten weten.

"We moeten in de komende window kijken waar we het team kunnen versterken. In de afgelopen maanden zijn er al lijstjes gemaakt. Ik ga met mensen praten en beslissingen nemen, al is Henk Fraser daar natuurlijk ook belangrijk in", vertelt de bestuurder, die niet alles in zijn eentje wil bepalen. "Mijn werkwijze is dat we het samen doen, omdat ik dan ook gebruik kan maken van de kennis die er binnen deze club al is."

Nijkamp nam het stokje over van de vertrokken Henk van Stee, die niet meer door één deur kon met algemeen directeur Manfred Laros. De eindverantwoordelijke wilde niet investeren voor er geld binnenkwam door uitgaande transfers, maar nu is er wel een potje om wat te doen. Dat laat de nieuwbakker 'td' weten bij ESPN. "In mijn ogen is dat een serieus budget. Deze window moet je niet gebruiken om acht of negen spelers te vervangen. Dan krijg je een ander karakter in het team en begin je eigenlijk opnieuw. Ik denk aan twee gerichte aankopen en hopelijk al één of twee jongens gericht op de toekomst."

Voor de lange termijn wil Nijkamp de vruchten plukken van de befaamde jeugdopleiding. "Ik vind Sparta een unieke club met een eigen identiteit. De jeugdopleiding is altijd heel sterk geweest. Als je hier door de catacombe loopt en je ziet welke spelers het Sparta-shirt allemaal hebben aangehad, naar die tijd moeten we weer terug."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen