Forse kritiek op Ajax: "Met PEC de teleurstelling van de Eredivisie"

14 december 2021, 07:37

Ajax was in de Champions League-groepsfase heer en meester, maar nationaal stelt de ploeg van Erik ten Hag al langere tijd enigszins teleur. Dat komt de Amsterdammers en de oefenmeester op stevige kritiek te staan vanuit diverse analisten. De spelers zouden zich niet meer optimaal kunnen motiveren voor een wedstrijd op de Nederlandse velden. 

"Ik had nooit verwacht dat Ajax dit seizoen nog in de slipstream van PSV terecht zou komen", stelt Aad de Mos, die in het verleden zowel hoofdcoach was in Eindhoven als ook in Amsterdam, in De Telegraaf. "Zonder te praten over kwaliteit en kwantiteit moet je zeggen dat de Grote Drie herenigd zijn. Die gaan volgens mij tot de laatste dag vechten om de titel. (...) De Champions League is voor de spelers van Ajax de etalage. Die kunnen zich moeilijk opladen voor wedstrijden in de Eredivisie."

In het tv-programma Voetbalpraat op ESPN werden de prestaties van Ajax ook besproken. Tubantia-journalist Leon ten Voorde noemt de prestaties van Ten Hag's ploeg 'de grootste teleurstelling van het seizoen'. "Samen met PEC Zwolle", zei Ten Voorde, die al jarenlang goed bevriend is met de oefenmeester van Ajax. "Hij was dit weekend écht kwaad. Ik kon aan zijn gezicht zien dat hij het meende. Dit was geen toneelspel." Volgens Ten Voorde overtuigt ook PSV niet, maar helpt Ajax hen met de eigen zwakke optredens aan de koppositie in Nederland.

Lees ookAjax morst wéér: 'Ontegenzeggelijk een motivatieprobleem'

In Het Parool is ook Dick Sintenie hard voor Ajax. 'Hardleers. Dat woord is van toepassing als het over het Ajax van het seizoen 2021-2022 gaat. Welke kwaliteiten zich allemaal samenballen in de selectie, hebben Sporting, Borussia Dortmund en Besiktas allemaal ervaren. Hoe gemakzuchtig en hautain dit Ajax ook kan zijn, is in de Eredivisie al vijf keer aangetoond', schrijft hij. 'Ajax werd afgebluft en afgetroefd in eigen stadion. De veelgeprezen aanvalsmachine produceerde pas in de tweede helft een schot op het Alkmaarse doel, een niet zo'n heel geslaagde poging van Steven Berghuis, die een van zijn zwakste wedstrijden voor Ajax speelde. (...) Spelers lijken zich mentaal niet te kunnen wapenen tegen de overgang van het hoogste internationale podium naar een nationaal onderonsje in een leeg stadion.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen